1850
Isaac Merritt Singer, ilk düz dikiş makinasını Boston'da; mütevazi bir atölyede, 40 dolar borçlanarak üretti.
İlk dikiş makinasına: Standard 1 adını verdi.
1851
New York'lu avukat Edward B. Clark ile birlikte I.M. Singer & Company kuruldu.
1853
Singer fabrikası New York'a taşındı. Şirket, isim değişikliğine giderek “Singer Manufacturing Company” oldu.
İlk üretilen makinalar 100 dolara satılmaya başladı.
Singer popüler oluyor
Dikiş makinası kavramı; ağır, hantal ve güvenilmez durumundan sıyrıldı, evlerde kullanılabilecek kadar küçüldü. Dakikada 900 ilmek atabiliyordu. Kırılmayan iğnesi, ipliği koparmadan uzun süre dikme özelliği, kumaşı kavrayan düzeneğiyle kısa sürede popüler oldu.
dikişte devrim
Bir şapkacı elle dakikada 7 ilmek atıyorken, Singer'le 374 ilmek atıyordu. Bir erkek gömleği elle 14 saatte dikilirken, Singer'le bir saat 16 dakikada dikiliyordu. 1860'lara gelindiğinde iki bin dikişçinin yaptığı işi 400 Singer makinası yapar oldu.
1855
Paris'te açılan dünya fuarında Singer, dikiş makinası birincilik ödülü kazandı.
1856
Edward Clark, taksitli satış fikrini ortaya attı ve uygulanmaya başlandı. Böylece dünyada ilk taksitli satışı başlatan marka Singer oldu. Dikiş makinasına bütçesi yetmeyenler de makina sahibi olurlar.

Turtleback (Kaplumbağa Sırtı) isimli; daha hafif bir dikiş makinası piyasaya sunuldu.
Singer bir dünya markası
Singer dikiş makinası; her eve girmeye başladı. Amerika'dan Rusya'ya milyonlarca kişinin kullandığı Singer bir dünya markası oldu ve herkes tarafından tanınır hale geldi.
1857
Singer, New York'ta ilk genel merkezini ve mağazasını 458 Broadway’de açtı. 1850'lerde ABD'den sonra Avrupa'da da üretime başlayan Singer, ilk çok uluslu / global şirket oldu.
1891
Çalışan bir Singer dikiş makinasının güneşi hiç bir zaman batmaz! Dünyanın ilk müzikli reklam kampanyası Singer’den...
1857
Singer, New York'ta ilk genel merkezini ve mağazasını 458 Broadway’de açtı. 1850'lerde ABD'den sonra Avrupa'da da üretime başlayan Singer, ilk çok uluslu / global şirket oldu.
1863
Bu yıla kadar 22 patent sahibi olan marka anonim ortaklığa dönüştü. Yılda 20.000 dikiş makinası satmaya başladı.
1867
Singer dikiş makinaları İskoçya, Glasgow'da da üretilmeye başlandı. Dünyadaki ilk denizaşırı firma unvanına sahip oldu. Tüm dünya tarafından bilinen "Kırmızı S Kızı" logosu kullanılmaya başlandı.
Dünyanın ilk reklam müziği
Singer; pazarlamada "jingle" kullanan ilk firmalardan biri oldu. Markayı tanıtmak amacıyla bestelenen “MERRY SINGER” adlı şarkı Singer'in bilinirliğine büyük katkıda bulundu.. 1891
1886
Singer dikiş makinaları; Türkiye’de ilk İstanbul ve İzmir’de satılmaya başladı.
1889
Singer, ilk elektrikli dikiş makinasını üretti
1895
14 milyona yakın dikiş makinasının üretim ve satışı yapıldı.
TÜRKİYE’DE REKLAM +
PAZARLAMA FAALİYETLERİ
Reklam ve tanıtım faaliyetlerinin önemini erken kavrayan marka, firma bünyesinde “tanıtım – reklam” birimini açtı. Singer'in reklam ve tanıtım faaliyetleri; bugün bazı üniversitelerin işletme ve pazarlama bölüm derslerinde de örnek olarak işlenmektedir.
Singer, "Doğrudan pazarlama" yöntemini kullanan ilk firma oldu. Türkiye'de satıcılar yıllarca Singer dikiş makinalarının nasıl kullanılacağını göstermek ve anlatmakla görevli öğretmenler ve teknisyenlerle dağ köylerine kadar gittiler.
1904 Türkiye’de ilk bayii
Singer, Türkiye'deki ilk bayisini İstiklal Caddesi’nde açtı. Böylece; Türkiye'de bayilik açan ve fatura kesen ilk yabancı şirket oldu. "Doğrudan pazarlama" yöntemini kullanan ilk firma ünvanıyla Singer, satıcılarıyla birlikte yıllarca Singer dikiş makinalarının nasıl kullanılacağını göstermek ve anlatmakla görevli öğretmenler ve teknisyenleriyle Türkiye’nin dağ köylerine kadar ulaştı.
Türkiye’nin pazarlama ilkleri Singer’den
Türkiye'de izinli pazarlama yöntemini kullanan ilk firma oldu. Tüketicinin iznini alarak, akşamları ev ziyaretleriyle ürün tanıtımı ve satışı yaptı. "Yetkili satıcı" modelini Türkiye'de ilk uygulayan şirketlerden biri de yine Singer oldu. Türkiye'de kullanım kılavuzunu hazırlayan, yaygın servis hizmeti veren, "Garanti Kuponu" uygulamasını başlatan, dikiş - nakış konusunda eğitim veren, Türk halkını gaz sobası ve ocak ile tanıştıran ilk kurum Singer oldu. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen bütün konfeksiyon markalarının tarihinde de pay sahipliği yapmıştır.
1910
Sahib-i zeka olan her zat, Singer makinalarının mevcut bulunan dikiş makinalarının en álásı olduğunu bilir Türkiye'deki ilk Singer ilanı Servet-i Fünun gazetesine verildi...
1908
Singer New York'tan, Broadway 149 numarada inşa edilen binada hizmete girdi. 47 katlı bina, dönemin en yüksek gökdeleniydi. Şirket bu binayı tam 54 yıl kullandı.
1913
Bir yılda 3.000.000 Singer dikiş makinası satıldı.
1927
Singer, ilk ücretsiz dikiş kursunu New York'ta açtı. Böylece dünyada; biçki, dikiş, nakış eğitimi veren ilk firma oldu. 20 yıl içinde 600 merkezde 400 bin ev kadınına kurs verildi. 1960'lara doğru yılda üç milyon kadın bu kurslara devam ediyordu.
Türkiye’de ilk dikiş kursları
Bayanların dikiş öğretmeni görevini alıp Türkiye’de de ücretsiz dikiş kursları düzenlemeye başladı.
1933
Featherweight (Tüy Siklet) modeli hafif dikiş makinasını piyasaya sürdü. İlk kez Şikago Uluslararası Fuarı'nda tanıtılan bu makina o kadar popüler oldu ki, 31 yıl süreyle 1964'e kadar üretildi. Dakikada bin ilmek atabilen Featherweight’in üretimi sona erdikten sonra da talep sürünce 1968'de aynı makinanın üretimine iki yıl için yeniden başlandı.
1939-45
İkinci Dünya Savaşı nedeniyle Singer, makina ve ev aletleri üretimini durdurdu. Yerine, savaş sanayiine yönelik üretime geçti.
1990
Singer Quantum serisini üretmeye başladı. Bu yeni seri kolay kullanımlı olup, profesyonelleri ve dikişi sanata çevirenleri hedef aldı.
1994
Dünya piyasasındaki ilk bilgisayarlı dikiş makinası olan Quantum XL-1000'i üretildi. Bu makinanın kullandığı hafıza kartlarıyla karmaşık nakış işlerini yapmak kolaylaştı.
1998
Singer, New York'a geri döndü.
1999
Singer, Game Boy teknolojisi kullanarak tamamen bilgisayarla çalışan bir dikiş makinası üretmek üzere Nintendo bilgisayar şirketiyle anlaştı. Izek modeli dijital dikiş makinası 1 yıl sonra satışa sunuldu.
Türkiye’de 100.yıl
Türkiye'de Osmanlı İmparatorluğu'ndan Cumhuriyet Dönemi'ne kadar uzanan yolun, Türkiye'nin geçirdiği bütün değişimlerin ve çağdaş bir ülke olma yolunda attığı tüm adımların en önemli tanıklarından ve destekçilerinden biri Singer oldu. . 2004
2004
Türkiye'de Singer fabrikası kapandı. Singer dikiş makinaları yurt dışındaki fabrikalardan gelmeye başladı.
2005
Futura CE 200 adlı makina ile bilgisayara USB kablo ile bağlanabilen ilk dikiş makinası piyasaya girdi.
2008
Confidence 7470 modeli dünyada ilk defa Türkçe karakter ile yazı yazma özellikli makina oldu.
2013
Singer, tüm Türkiye’de elektronik ve bilgisayarlı dikiş makinası modellerin evde ücretsiz makina kurulumunu yapan ilk dikiş makinası firması oldu.

Dünya’da ilk Türkiye’nin uyguladığı Singer Port hayata geçti ~ Çevrimiçi olarak, ürün bilgi akışını tek bir tuşla kontrol edilebilir ve raporlanabilir hale geldi. Kurulan sistemle, öncelikli olarak müşteri memnuniyetini arttırmak hedeflendi.
2014
Singer Türkiye’deki 110. yaşına girdi. Sadece ürünleriyle değil özellikle verdiği eğitimle de hep Türk halkının daha iyi yaşaması için çalışan Singer, gelecekte de Türkiye'nin, sektöründeki öncü markası olmaya devam edecek...

Singer Türkiye gelişen teknolojiye ayak uydurarak singer.com.tr’yi yeniledi ve tüm ürünlerinin SINGER garantisiyle internetten satışına başladı.
2015
Ürünlerimizin içerisinde yer alan kullanım kılavuzlarındaki bilgilerden oluşan içerikleri, Singer Türkiye YouTube kanalında yayınlamaya başladık.

Düzenli olarak yüklediğimiz; eğitim, ayak ve aksesuar kullanımı, farklı dikiş projeleri videolarıyla YouTube kanalını, hala aktif olarak kullanmaktayız.
2019
Hava ile iplik geçirme lüperleri bulunan ve kullanım kolaylığı sağlayan overlok makinesini satışa sunduk.

Mini el dikiş makinesini satışa sunduk.
2020
Renkli ve dokunmatik ekran özellikli ilk nakış makinesi Singer EM9305 modelini satışa sunduk.

Pandemi nedeniyle evlere kapandığımız süre boyunca, Singerlilere; YouTube, Facebook, Instagram gibi sosyal mecralar üzerinden hem videolu içerikler ürettik hem de takipçilerimizin katılabilecekleri canlı yayınlar düzenledik.

Instagram ve Facebook hesaplarımız üzerinden gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlar ile, hayatlarının vazgeçilmezi dikiş olanlardan yeni hobi arayışında olanlara kadar geniş bir kitleye ulaşarak, dikiş konusunda faydalı olabilecek farklı fikirler sunduk.

EBA TV üzerinden yayınlanan ve meslek liselerinde yer alan moda tasarım bölümü derslerinin sponsorluğunu üstlendik. Siz de, Singer dikiş makineleri ve dikiş ekipmanlarının yer aldığı bu ders videolarını incelemek isterseniz hem EBA TV üzerinden hem de Singer Türkiye YouTube kanalı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
2021
İYİ Kİ DOĞDUK, BİRLİKTE 170 YILI DOLDURDUK!

Yeri geldi evinizin en güzel köşesini ayırdınız bize, yeri geldi iş yerinizin en kıymetlisi olduk.

Bayramlarınıza, sınıfları doldurduğunuz anlara, en mutlu günlerinize ortak olduk.

Hatırlar mısınız? Başlarda çok acemiydik, birlikte usta olduk. O el emeği göz nuru ürünlerinizde alın terine şahit olduk. Biz, sizin sayenizde kalplerde bir olduk.

Birlikte devireceğimiz nice asırlara Türkiye.

Teşekkürlerimizle…